In de zomervakantie wil IJD Brugge met vormelingen naar Lourdes gaan voor zes dagen van vriendschap, gebed, ontspanning en avontuur.

Wat wordt Lourdes ondersteboven?

Deze zomer gaan we met IJD Brugge met vormelingen naar Lourdes. Niet zomaar een reis maar een mooi avontuur waarin we Lourdes ontdekken van onder tot boven. We leren het heiligdom kennen in al zijn facetten en we gaan ook de bergen in voor spel en ontspanningen. En ja, we maken er nieuwe vrienden en geven ruimte aan bezinning en gebed.

Deze reis voor vormelingen gaat door van 15 tot en met 21 juli 2022. Een groep enthousiaste en volwassen begeleiders bereidt een programma voor op maat van 12-jarigen en waar we kunnen sluiten we aan bij de diocesane bedevaart van het bisdom Brugge.

Geloofsavond

We willen met een volle bus jongeren naar Lourdes trekken en daarom vragen we aan begeleiders van vormelingen om dit initiatief mee bekend te maken. We organiseren vanaf 7 maart 2022  een avond voor vormelingen en hun geloofsvriend (grootouder, meter, peter, ouder, zus, buur, …). In een anderhalf uur bieden we een interactief programma aan over de betekenis van het vormsel en promoten we de Lourdesreis.

IJD Brugge staat in voor het inhoudelijke deel van de avond, aan de plaatselijke begeleiders vragen we logistieke ondersteuning.

Heb je interesse om zo’n avond op de planning van het vormseltraject te zetten? We komen graag naar jou toe. Contacteer severine.verhulst@bisdombrugge.be en samen zoeken we naar een geschikte datum.

Nog meer praktische info vind je op de website van IJD.