Op zaterdag 18 juni 2022 worden de deelnemers in de voormiddag vanaf 10 uur verwelkomd in de abdij van Grimbergen. Na een ontvangst met koffie en koeken en een welkomstwoord om 11 uur door mgr. Lode Aerts, bisschop van Brugge en referent voor catechese, volgt om 11.15 uur een inhoudelijke inleiding door Stijn Van den Bossche over het inspirerende werk van de Tsjechische theoloog en priester Tomas Halik, waarbij we Stijn ook van harte danken voor zijn jarenlange inzet voor de catechese. Na een slotwoord rond 12.15 uur door Bart Willemen gaan de catechisten op wandeltocht naar Vilvoorde via de mooie wandelroute Van basiliek tot basiliek, 8,5 km lang. Onderweg picknicken ze op een zelfgekozen plek. Ook een verplaatsing met de bus en een rondleiding in Vilvoorde is mogelijk.

De ontmoetingsdag wordt in de namiddag om 16 uur, wanneer ook de wandelaars Vilvoorde bereikt hebben, feestelijk vierend afgesloten met een gezamenlijke eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouw van de Goede Hoopbasiliek, waarin mgr. Lode Aerts zal voorgaan. De deelnemers kunnen daarna gemakkelijk met het openbaar vervoer terug naar de abdij van Grimbergen.

‘Ga naar de stad’, zo citeerde paus Franciscus recent de woorden van Jezus aan zijn leerlingen in het Evangelie om te verwijzen naar de catechese ten dienste van de evangelisatie. In Grimbergen en Vilvoorde kunnen catechisten inspiratie vinden voor die weg en opdracht.

Hou zeker de website van ICC in het oog. Daar kan je je binnenkort ook online inschrijven. Verspreid mee het woord!