In het kader van de voorbereiding op de 1e communie en het vormsel, willen we elkaar graag kunnen inspireren en ondersteunen. In de geest van het eerder verspreide protocol voor de initiatiecatechese bieden we daar de kans om digitale catechesefiches in te vullen die door iedereen in het bisdom kunnen worden geconsulteerd. Zo delen we onze kennis en ervaring met elkaar.

We onderscheiden eerste communie en vormsel, en splitsen vervolgens daarbinnen verder op zoals in het protocol aangegeven: bijeenkomsten met ouders, catechesebijeenkomsten met (groepen van kinderen), liturgische bijeenkomsten met (groepen van) kinderen en ouders.

We nodigen teams en catechisten uit om hun aangepaste initiatieven voor dit coronajaar in de overeenkomstige fiches neer te schrijven en te delen. Zo bouwen we samen aan een databank van promising practices waarvan we hopen dat ze velen tot steun zijn.

Vul vandaag jullie fiche in en zo wordt het gedeeld met de andere catechisten!

Bekijk hier de reeds gedeelde inspirerende catechese-initiatieven